Mezi zadrženým kontrabandem nechybělo několik tisíc kusů neznačených cigaret či plagiátů CD.
„Tato situace mě nepřekvapuje," uvedla Růžena Táborská z Chebu. „Pokaždé, když se tu kontrolní akce uskuteční, vždy se celníkům podaří nějaké falešné zboží zadržet. Nevím, proč se asijští obchodníci z předešlých kontrol nepoučí," dodala.

Celníci na místě zadrželi téměř 17 tisíc kusů neznačených cigaret.

„Mimo toho se nám podařilo zajistit více než 4 tisíce kusů pirátských CD nosičů a padělků obuvi, textilu a hodinek neoprávněně označených ochrannými známkami renomovaných výrobců," sdělila Lenka Havelková zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Navíc v areálu tržnice našli pracovníci celního úřadu samostatná loga, která označují různé ochranné známky, a která jsou určená k zhotovování padělků. A to nejčastěji tak, že se na textil či výrobek nalepí, nažehlí, přišijí anebo mechanicky připnou.

„Hodnota zajištěného zboží byla vyčíslena částkou dosahující téměř 49 miliónů korun," informovala mluvčí celního úřadu. Celá akce nesla název Bludiště a celníci areál tržnice prohledávali na základě příkazu soudce. Za prodejními prostory objevili utajeně zbudované důmyslné skrýše a sklady se skrytým vstupem a propracovaným otvíráním.