„Organizace v Andělské Hoře pracuje přes tři desítky let. Teď je nás ale jen třináct a byla doba, kdy jsme přežívali se třemi čtyřmi členy. A věkový průměr je také úctyhodný," poznamenal. Podle něho je v Karlovarském kraji nejhorší situace na Karlovarsku. Na několika místech základní organizace zanikly. „Pro činnost je důležité zázemí, které nemáme. Třeba na Sokolovsku a Chebsku jsou na tom lépe. Chovatelé tam mají svá zařízení například v Kostelní Bříze či v Kynšperku. My jsme ho v Andělské Hoře kdysi také měli, ale bylo zprivatizováno a přišli jsme o něj," podotkl Chrust.

Ani problémy, s nimiž se potýkají, neodrazují chovatele sdružené v ČSCH od mnoha aktivit. Tam, kde v kraji působí, pořádají výstavy a akce pro veřejnost. Chovatelé z „Andělky" nejsou výjimkou. Už šest let pořádají okresní výstavu drobného zvířectva, kterou navštěvují desítky lidí. Právě taková prezentace je možnost, jak lidi k chovatelství přilákat. „Letos se nám sešlo na sto králíků, stejný počet holubů a šest desítek drůbeže. Že ale takovou akci vůbec můžeme pořádat, za to vděčíme obci i řadě sponzorů," dodal Chrust.

Mezi chovatele se nechala zlákat i Pavla Hájková z Olšových Vrat. „Opustila jsem panelák a přesídlila na venkov. Teď mám na čtyřicet králíků a tři desítky drůbeže. Koníček je to náročný hlavně na čas. A třeba odjet na dovolenou, to je problém," uvedla.