Ti pokračovali v jízdě inkriminovaným místem i přes několik zákazů, a ohrožovali tak své životy. Po upozornění, že tam nemají co dělat, byli navíc vulgární. Taková je situace při přípravných pracích k chystané demolici Krejcarové lávky, která bude pokračovat. Město nechalo na cyklostezku umístit přenosné značky, které zakazují vstup všem osobám. Pokud se dělníci v blízkosti stezky zrovna nepohybují, je volná. Proměnlivým provozem tak Sokolov chtěl vyjít vstříc cyklistům, což někteří z nich zřejmě nepochopili.

„Je to o lidech. Hlupáka potkáte jak na kole, tak v autě anebo kdekoliv jinde. Až jim něco spadne na hlavu budou strašně ublížení a chtít náhradu škody,“ říká Radek Toušek, který chodí k řece venčit psa.

„Značný počet cyklistů značení vůbec nerespektoval. A stejně tak nerespektovali další značku, postavenou pár desítek metrů před místem, kde se můstek demontoval. Lidem ze stavby tak jejich průjezd komplikoval práci a mohlo dojít i k ohrožení zdraví cyklistů. Někteří na upozornění, že tady nyní nemají co dělat, reagovali dosti podrážděně, a byli i vulgární,“ říká mluvčí radnice Vladimír Meluzín.

Food festival v Sokolově
FOTO: Milovníci jídla a pití vzali deky a vyrazili na festival jídla

„Cyklostezka teď bude přibližně tři týdny průjezdná, projednali jsme to se zástupci stavební firmy. Provoz ale může být v této době omezen na řece, a tak budou muset vodáci lodě přenášet po stezce. Proto všechny uživatele stezky, ať už vodáky nebo cyklisty či jen pěší, vyzýváme k co největší vzájemné toleranci a ohleduplnosti. A jakmile se zase na vjezdu na cyklostezku objeví značky se zákazem, prosíme o jejich respektování,“ uvedla vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Klepáčková.

Z původní lávky téměř zmizelo kovové zábradlí a zůstala pouze betonová konstrukce. Tu v nejbližších dnech odstraní též. Zákazy tak v místě stavby budou muset respektovat cyklisté chodci a vodáci.