Nadále ale pokračuje pokles příjezdů ruské klientely, a to o minus 15 procent v počtu hostů, a minus 21 procent v počtu přenocování. Průměrná délka pobytu návštěvníků v Karlových Varech je pět dnů. Nejdéle tu zůstávají klienti z Ruska a Izraele.

Nejvíce klientů sem přicestovalo z České republiky, pomyslné první místo v zahraničních návštěvnících zaujímají klienti z Německa. Vyplývá to z dat Českého statistického úřadu. Ta ukazují pokračující trend změny struktury klientely, která do města přijíždí.

„Také v počtu přenocování došlo ke změně. Zatímco dříve byli nejvýznamnější ruští hosté, ve třetím čtvrtletí to již byli občané České republiky," uvedla Jitka Ettler Štěpánková, ředitelka karlovarského infocentra. Stejně jako v loňském roce pokračuje výrazný nárůst klientů z České republiky (+20 procent v počtu klientů, +11 procent v počtu přenocování) a zvláště pak Německa (+38 procent v počtu klientů, +32 procent v počtu přenocování).

Také lázeňská ubytovací zařízení zaznamenala více hostů, a to o 15 procent. Podle ředitelky Jitky Ettler Štěpánkové je to díky zvýšenému zájmu českých a německých klientů (+54 procent). Počet přenocování se však snížil o jedno procento.

Průměrná délka pobytu v lázeňských ubytovacích zařízeních činí 7,8 dne.