Za posledních šest let jich bylo 158. Mnozí ale stále netuší, že mohou nadaci o pomoc požádat.
Aktuálně pomáhají Dobří andělé 74 rodinám s vážně nemocným dítětem a 22 rodinám s onkologicky nemocným rodičem.

„Rodin, které potřebují finanční pomoc, je mnohem více. Ne každá ví, že u nás může o pravidelné příspěvky požádat. Naším cílem je, aby se tato informace co nejvíce šířila,“ řekl Petr Sýkora, spoluzakladatel nadace DOBRÝ ANDĚL.

Rodiny mohou do systému doporučit lékaři, sestry, další zdravotní pracovníci, sociální pracovníci či různé neziskové organizace a spolky, které se zaměřují na jednotlivé typy onemocnění a pomáhají rodinám jinak, například materiálně či zajištěním psychosociální nebo jiné podpory.

„Pokud se kdokoliv setkává s rodinou či rodinami, kde vážně onemocnělo dítě, budeme rádi, když se na nás obrátí. Kontaktovat nás může také přímo sama rodina,“ dodal Petr Sýkora.

Kamion ohrozil riskantním předjížděním řidičku osobního auta
VIDEO: Profesionální řidič ohrozil řidičku, ta se kamionu naštěstí vyhnula

V Karlovarském kraji se do pomoci zapojilo už celkem 1824 Dobrých andělů. Pravidelné příspěvky jsou určené jak na výdaje s léčbou, tak běžný chod domácnosti. S vážnou nemocí se totiž často pojí přerušení zaměstnání jednoho rodiče. Nákladů s nemocí však přibývá, jedná se například o rehabilitace, zdravotní nebo rehabilitační pomůcky, vitamíny, doplatky na léky, speciální stravu, bezbariérové úpravy v domácnosti a další. Pokud máte ve svém okolí rodinu s vážně nemocným dítětem, neváhejte jí pomoc nadace DOBRÝ ANDĚL doporučit. Kontakt je velmi jednoduchý – stačí zavolat nebo napsat e-mail a pracovníci již zajistí vše potřebné. Důležité je nebát se ozvat.

Každý se navíc může stát Dobrým andělem. Stačí se zaregistrovat na www.dobryandel.cz a začít přispívat. Jako dárce, Dobrý anděl, vidíte příběhy rodin, kterým pomáháte. Příspěvky dárců nadace DOBRÝ ANDĚL odevzdává rodinám do posledního haléře, protože její provoz je hrazen ze soukromých zdrojů spoluzakladatelů a dalších filantropů. 

Andělská pomoc v číslech

V březnu 2018 Dobří andělé přispěli celkem:
18 054 359.77 Kč
Z toho systém Dobrý anděl rozdělil:
18 054 359.77 KČ
Počet rodin, kterým v březnu pomohli Dobří andělé:
2969
Každá rodina dostala v březnu částku:
6080 Kč

Ilustrační foto.
Tématem přednášky budou šumperáky