Podle zdroje, který si nepřál být jmenován, měl být dotyčný zaměstnancem firmy Adient Bor, která působí v industriálním areálu CT Parku u dálnice D5.

Zprávu o výskytu uvedené choroby Deníku v pátek ráno potvrdila i Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje. „Ve firmě Adient na Nové Hospodě se skutečně objevil případ otevřené tuberkulózy, a to u dvacetiletého muže původem z Rumunska. Tento muž byl již hospitalizován. Pracovníci z územního oddělení Tachov nyní připravují další kroky a opatření,“ sdělila hygienička Jitka Průchová z oddělení dezinfekce, desinsekce a deratizace Krajské hygienické stanice. Jak dále dodala, zaměstnanci zmiňované firmy by měli v nejbližších dnech projít lékařskou prohlídkou a rentgenem plic, aby se zabránilo případnému rozšíření této extrémně nebezpečné choroby. „Karanténa a podobná opatření v tomto případě nebudou použita,“ dále dodala Průchová s tím, že výskyt nemoci byl naštěstí objeven včas. 

O celé záležitosti by již měli být pracovníci firmy Adient informování. „Zaměstnanci, kteří s nakaženým mužem přímo pracovali, již byli testováni a nyní čekáme na výsledky. Testy podstoupí také zaměstnanci, kteří pracovali ve stejném areálu,“ řekla mluvčí společnosti Adient pro Evropu Claudia Steinhoff.

Práce na rekonstrukci nádraží v Trpístech jsou již v plném proudu.
Trpísty odkoupily nádražní budovu, s její rekonstrukcí se již začalo