„Symbolickým zhasnutím městských dominant, místních památek, firem i bytů dáváme najevo, že o velkém problému, kterým je změna klimatu, nejen víme, ale že se na jeho řešení chceme aktivně podílet,“ vysvětluje důvody pořádání akce Hodina Země Yvonna Gaillyová ředitelka Ekologického institutu Veronica.

Na Karlovarsku se do hodinové tmy ponoří obec Smolné Pece, která zhasne veřejné osvětlení. Připojí se také jednotlivec Lucie Klempířová z Vysoké Pece, která se celkově snaží o minimalizaci jízd autem či kosení bez elektřiny a pohonných hmot.Také v Bečovská botanická zahrada se ponoří do tmy a stejně tak i karlovarská společnost ATLANTIC Palace, kde zhasnou osvětlení pláště budovy, chodeb a hotelové recepce.

Na Chebsku se na sobotu chystá dále ašská čajovna, jednotlivec Nikol Zimorska rovněž z Aše nebo další jednotlivec Jaroslav Červenka z Chebu. Samotné město Cheb se ale nepřipojí. „Bohužel akce Hodina Země se město Cheb aktivně nezúčastní. To znamená, že žádná ze světel, která osvětlují ve večerních hodinách například kostel svatého Mikuláše anebo Chebský hrad zhasnuta nebudou,“ sdělila mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

Posledním místem z Karlovarského kraje, které se k Hodině Země připojí je mariánskolázeňský hotel Gourmet Hotel Villa Patriot. Tady o půl deváté večer vypnou venkovní osvětlení a stropní osvětlení v restauraci.
V okrese Sokolov zatím není k akci nikdo oficiálně přihlášen.

Další informace o Hodině Země i přihlášených lokalitách v ČR naleznete na www. veronca.cz/hodinazeme.