Vedení chebské radnice je nakloněno výstavbě nových bytových domů, odmítá ale nové ubytovny.

Právě bytová otázka byla jedním z důležitých témat setkání vedení města, úředníků a zástupců firem, které působí v chebské průmyslové zóně. „U města vyrostla průmyslová zóna, ale bytová výstavba zde silně pokulhává. Baťa postavil pro své dělníky byty, stejně tak škodovka. Podle mě nejde postavit obrovskou halu a čekat, až město zajistí dopravu a ubytování,“ řekl starosta Chebu Zdeněk Hrkal, který apeloval na zástupce firem, aby se na bytové otázce firmy také podílely.

Šlo už o několikáté setkání vedení města se zástupci společností působících v chebském průmyslovém parku. Z minulých setkání vzešel požadavek na posílení autobusové dopravy pro zaměstnance průmyslového parku. Město zřídilo linku, kterou od 10. května posílí tak, aby navazovala na začátky a konce pracovní doby firem.

Ilustrační foto
Proti odlivu obyvatel chtějí bojovat parcelami

„Posílili jsme kvůli průmyslovému parku také autobusové linky, což dotujeme milionem korun. Přitom třeba tachovská průmyslová zóna sváží pracovníky svými autobusy,“ podotkl starosta. Podle jeho slov přišlo asi 90 % zástupců společností. „Nebylo to první jednání. Firmy chápou, že je nutností se setkávat. Nejenže zde mohou říct, co je tíží a jaké změny by se mohly uskutečnit. Z našeho pohledu je to pozitivní i z toho důvodu, že začínají komunikovat také vzájemně mezi sebou,“ řekl Zdeněk Hrkal.

Řešilo se ale také začlenění zahraničních pracovníků. „V případě, že by zahraniční pracovníci se svými rodinami chtěli v Chebu zakotvit, není problém s umístěním dětí do školských zařízení. Dále město pomůže při integraci nově příchozích rodin do běžného života, tak jak máme velmi dobrou zkušenost s přemístěním a pomocí našim krajanům z Ukrajiny,“ sdělil starosta. Zástupci společností se na město obrátili také kvůli absenci chodníku i cyklostezky, které by měly vyrůst podél velmi frekventované komunikace. Upravit by chtěli také dopravní značení v některých místech parku.

Rodina pana Miloše.
V rodinách, kde do života zasáhla nemoc, pomáhají Dobří andělé