Mnohamilionovou škodu způsobila nedělní večerní vichřice Fabien zejména v Přimdě a blízkém okolí. Vítr strhl střechu prodejny potravin, která srolovaná udeřila a značně poškodila protější bytovku.

“Škodu momentálně odhaduji tak na dva miliony. Není to jen střecha, ale i další části budovy, dovnitř nám také nateklo, takže je to i na některém zboží,” řekl majitel prodejny Lukáš Nguyen. “Už to vše řešíme s poijišťovnou,” dodal.

Hasiči likvidovali v pondělí dopoledne následky nedělní vichřice.
Vítr strhl v Přimdě střechu, silnice zablokovaly stromy

Lidé z nejpoškozenějšího bytu, který má nejen vybitá okna, ale také poškozené zděné části, naštěstí neutrpěli žádná zranění. Společenství vlastníků nyní bude řešit způsobené škody rovněž s pojišťovnou.

Velké škody vznikly také vlastníkům lesů v okolí Přimdy. “Úsek silnice mezi Přimdou a Rozvadovem je uzavřený, je tam popadané velké množství stromů,” sdělila Deníku starostka města Marie Šperková. “Ten vichr nebyl plošný, jen v některých úsecích, takže třeba v Třískolupech nebo Rájově jsou škody minimální, ale v blízkých Kundraticích už jsou větší,” dodala s tím, že na majetku města vznikly také škody. Padající stromy poškodily mimo jiné i plot školy, na dalším městském objektu vítr strhl komíny.

Některé části Přimdy a jejích osad byly v pondělí bez proudu. Také v ostatních místech tachovského okresu působil vichr škody, především se jednalo o vyvrácené stromy.

Nehoda v Plané
Auto najelo do kola traktoru