Podle slov vedoucího katedry ekonomie a ekonomiky VŠO Romana Kořána absolventi hotelové školy, kteří by měli zájem, by mohli dál studovat obor cestovního ruchu, managementu a podnikání, na nějž se specializuje VŠO v Praze. „Už 18. května se studenti hotelové školy například můžou zúčastnit prezentace firem partnerů VŠO v Praze, mezi nimiž jsou Prague Airport, Smartwings, Czech Aviation Training Center, ČSA a tak dále,"sděluje.

Hotelová škola je pro Mariánské Lázně zásadním vzdělávacím zařízením. Město totiž žije cestovním ruchem, hoteliérstvím a gastronomií a každý rok potřebuje mladé specialisty. „Ve městě existují ty nejlepší podmínky pro vzdělávání v oboru cestovního ruchu, protože hotely a restaurace můžou nabídnout během studia důležitou praxi. V neposlední řadě jde i o blízkost německých hranic a tradiční dobré kontakty s německými odborníky,“ pokračuje Kořán.

3. říjen 2021 se stal osudným jak pro Petra, který našel v zemi náramek z druhé světové války, a to v mariánskolázeňském lese, tak i pro Joea. Ani jeden z nich by neřekl, že láskyplný příběh z války znovu ožije.
Happy end v USA. Válečný veterán se shledal s Petrem Švihovcem, nálezcem náramku

V současné době na škole studuje 250 studentů v oborech hotelnictví, kuchař, číšník, gastronomie. „Letos se ke studiu přihlásily i děti z Ukrajiny, jejichž rodiče uprchli kvůli válce na Ukrajině a našli ubytování v Mariánských Lázních,“ uvádí.

Vysoká škola obchodní není ale pro Mariánskolázeňskou hotelovou školu žádnou novinkou. „Úspěšně spolupracuje s městem Mariánské Lázně. Poskytuje přednášky zaměstnancům Kulturního informačního střediska KIS Mariánské Lázně například na téma moderní trendy v cestovním ruchu nebo také její studenti uspořádali výstavu známé malířky a sochařky Evy Jandejskové v hotelu Hvězda,“ uzavírá Roman Kořán.