Rada města vzala petici na vědomí a dál se jí budou zabývat zastupitelé na svém zářijovém zasedání. Jednou z možností je přepracování projektu, se kterým však může město narazit u policie.

„Jedná se o ulice Slavíčkova a Mánesova. Petici bereme na vědomí a souhlasíme s ní. Jednou z možností je přepracovat projekt. V nové verzi by však neměl být chodník. Zde bude poté záležet na stanovisku policie,“ řekl starosta Sokolova Jan Picka.

Jakákoliv rozhodnutí ohledně parkování v Sokolově jsou téměř vždy terčem kritiky. Někomu vadí nedostatek parkovacích míst, jinému jejich budování na úkor zeleně.

Zajímavostí je, že lidé ze Slavíčkovy ulice sepsali před čtyřmi roky jinou petici, ve které požadovali více parkovacích míst. Chtěli využívat místa, kde bylo parkování zakázáno. Přinutila je k tomu zoufalá situace s parkováním před domem.

Ilustrační foto.
S lupem se zloděj asi nadřel, zmizela ocelová brána ze školy

„Zaparkovat zde není šance. Když člověk přijede odpoledne, tak nenajde místo nejen tady, ale na celém sídlišti. Tak to prostě nechá, kde se dá, a doufá, že ráno nepřijedou policajti a nedají mu pokutu. Ti tvrdí, že jezdí v drtivé většině na oznámení sousedů, čili podle mě na udání. To je typická česká vlastnost,“ říká jeden z obyvatel domu ve Slavíčkově ulici, který nechtěl být jmenován.

K rozšíření parkovacích míst byla v Sokolově vytvořena pracovní skupina. Ta odhadla počet těchto míst na Michalu až na stovku. Spolupracovala s odborem rozvoje města i s dopravním inspektorátem. Ti všichni tipovali vhodné lokality.

„Bohužel musím konstatovat, že už takové velkokapacitní parkoviště, jako je například v Mánesově ulici, nebude. Nicméně chceme využít všech dostupných možností,“ dodal Picka.

I toto parkoviště muselo slevit z počtu parkovacích míst zhruba o dvě třetiny. Původní plány se nelíbily lidem ze sídliště a chtěli zachování zelené plochy. I oni sepsali tehdy petici.

Senior Expres zavedli jako první v Sokolově, kde se další města a obce při zavádění této služby inspirují.
Senior Expres využijí i menší obce v kraji