Dobré podmínky pro lyžování jsou na Klínovci, kde po ochlazení napadlo několik centimetrů sněhu a teploty se pohybovaly i přes den pod nulou. „Denně upravujeme přes 13 km sjezdovek všech obtížností včetně nové Jáchymovské. Sjezdovky jsou pokryty 30 až 70 centimetry sněhu. Kvůli zhoršení sněhových podmínek je sjezdovka Jáchymovská zprovozněna v omezeném režimu, v některých místech je upravena v zúženém profilu," uvedl mluvčí střediska Adam Svačina.

V provozu jsou na Klínovci lanovky Prima Expres, CineStar Express, SUZUKI, Dámská, dále vlek F a pojízdné koberce v dětském parku Primáček u Huga. Večerní lyžování probíhá denně od 16:00 do 21:00 na sjezdovce Pod Zámečkem. V provozu je rovněž skibus mezi vrcholy Klínovce a Fichtelbergu a dále pravidelné linky z Háje, Loučné, Božího Daru, Mariánské, Jáchymova a Kovářské.

S nepřízní počasí bojuje statečně skiareál Boží Dar Neklid. Díky zlepšení podmínek ve skiareálu je v provozu sjezdovka Moser na Neklidu s lanovou dráhou. Dále je v provozu vlek Za Prahou (D). „Vlek Hranice je rovněž opět v provozu. Ve snowparku je připraveno několik překážek. V areálu platí sleva 20 procent z cen jízdného. Provoz je prozatím bez večerního lyžování," uvedl mluvčí skiareálu Filip Majkus.

I přes silný déšť jsou sjezdovky ve Skiareálu Plešivec v dobrém stavu. „Začali jsme je upravovat až po dešti, takže to není ledová hora, ale kvalitně připravené sjezdovky. V provozu jsou všechny lanovky, prosíme o velkou opatrnost na propojovací cestě do Pstruží Daniele II, tu jsme neupravovali a je zmrzlá, opravdu na této propojce hodně opatrně," uvedl mluvčí střediska Petr Voráček.

Pokud si chcete v klidu zalyžovat, tak dobré podmínky s téměř 70 centimetry sněhu na sjezdovce hlásí před víkendem středisko Skipot Potůčky, kam se lze vypravit také na večerní lyžování. Je tady každý den kromě neděle.

Lyžuje se také v Mariánských Lázních. Nového sněhu připadly tři centimetry. V provozu je kabinková lanová dráha, lyžařský vlek č.II, dětský park s posuvným pásem a lanovým vlekem, sjezdovky Krakonoška a levá polovina Slalomáku.

Obleva uplynulých dní se podepsala na lyžařských podmínkách na Sokolovsku. V provozu je pouze Ski Centrum Bublava, kde je možné sjíždět hlavní sjezdové tratě Lesní a Střední Bleiberg. V provozu je také dětský lyžařský park. Vlekaři přitom hlásí dvaceticentimetrovou sněhovou pokrývku.

„Po ochlazení jsou tady lyžařské podmínky už o něco lepší a také předpověď počasí slibuje jejich další zlepšování. Po nejbližším sněžení nebo mrazu otevřeme Malý Bleiberg," uvedl provozovatel bublavského skicentra Jiří Lhota.