"Radní se seznámili s peticí nazvanou Vybudování retardéru na přechodu pro chodce v ulici Sokolovská u pošty a uložili odboru rozvoje města připravit varianty řešení. Petici podepsalo 105 občanů, z toho podle uvedených údajů je jich100 ze Sokolovské ulice," potvrdil místostarosta Sokolova Jan Picka.

Petenti požadují kromě vybudování retardéru také nové zvýraznění přechodu pro chodce bílou barvou a vylepšení současného osvětlení. Místní tvrdí, že tento přechod je velmi využíván nejen dospělými, ale také velkým počtem školáků.

„Jelikož tam došlo nedávno i k tragické nehodě, je podle nás na místě zajistit vyšší bezpečnost občanů,“ uvádí se mimo jiné v petici.

Studenti policejní školy pomohou zjistit, kde se Sokolováci necítí bezpečně
Studenti policejní školy pomohou zjistit, kde se Sokolováci necítí bezpečně

Dvaašedesátiletý řidič Škody Fabia tam nedávno zřejmě přehlédl šestasedmdesátiletého muže, který přecházel komunikaci po přechodu pro chodce.

"Při dopravní nehodě chodec utrpěl zranění, kterým na místě bohužel podlehl," řekla Kateřina Pešková, mluvčí Policie České republiky. S řidičem policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu a také na orientační test na návykové látky, které vyšly negativně.

"Problém některých přechodů pro chodce je ten, že jsou špatně osvětlené. Moderně budované přechody mají po obou stranách ledkové osvětlení vozovky, které je vidět z dálky. Vidět je tak i to, zda po něm někdo jde či nikoliv. Když poté přijedete na přechod, který není nasvícený a navíc je barva vybledlá, je k neštěstí velmi blízko. Jen značka chodce neochrání," myslí si jeden z řidičů Pavel Stejskal ze Sokolova.

Kromě přechodu pro chodce by chtělo město vyřešit i křižovatku pod ním, kterou řada řidičů využívá jako parkoviště. Dopravní situace je zde pak nepřehledná a nebezpečná.