Skiareál Boží Dar Neklid má stále hodně co nabídnout. V úterý napadlo kolem 10 centimetrů nového sněhu, sjezdovky jsou v dobrém stavu. Snowpark bude opět upraven a provozní doba večerního lyžování na vleku Hranice byla upravena na pátek a sobotu od 18:00 do 20:30. Ode dneška se opět rozjede vlek D a vlek Hranice (G).

Celý týden vyvrcholí v sobotu již 26. ročníkem legendárního závodu v paralelním slalomu KiwiCup. Závodit se se bude v kategoriích Lyže, Telemark, historický Telemark, pro děti je připraven dětský závod. Novinkou je škola skoku a zvládání terénních nerovností, kterou připravil sám Ota Šimánek. Pro návštěvníky bude na sjezdovce U Oťase (velká poma C) připraven KiwiBar s občerstvením. Prezentace závodu je od 10:00, start je ve 12:00.

Vyhlášení výsledků bude ve 20:00 na KiwiPlesu v hotelu Slunečná. Swingový večer začíná v 19:00, součástí bohatého programu je také tombola. Lístky je možné zakoupit v předprodeji v božídarské KPZ nebo přímo na místě.

Velmi dobré podmínky pro lyžování jsou na Klínovci. Nulové čekací doby u lanovek, sjezdovky jsou utaženy na manšestr a k tomu krásné, slunečné počasí. V provozu jsou lanovky Prima Express, CineStar Express, SUZUKI a Dámská, dále vlek F a pojízdné koberce v Hugových dětských parcích. Denně je upravováno přes 13 km sjezdovek všech obtížností. Večerní lyžování probíhá ve středu, pátek, sobotu od 16:00 do 21:00 na vleku F. Pro běžkaře je upraven okruh kolem Meluzíny. „Do 24.března máte možnost si v našem internetovém obchodě zakoupit online skipasy na jeden den pro děti a dospělé se slevou 25 procent. Získání slevy je podmíněno vyplněním čísla čipové karty. Provoz skibusů na všech linkách byl ukončen," uvedl mluvčí střediska Adam Svačina.

Lyžuje se také na Plešivci, kde je v provozu šest tratí z deseti. Dobré podmínky jsou rovněž v Potůčkách a v Perninku. Sněhové podmínky v perninských lyžařských areálech jsou stále dobré, je zde okolo 40 cm směsi přírodního a technického sněhu. Skiareály Velflink i Nádraží budou o tomto víkendu v provozu. Školy lyžování jsou v obou skiareálech v provozu denně bez přerušení.

Lyžařské podmínky ve Ski Centru Bublava na Sokolovsku jsou stále vynikající. Vlekaři mají dostatečné zásoby technického sněhu, přičemž aktuálně ho leží na sjezdovkách 25 centimetrů. V provozu je celý areál kromě Velkého Bleibergu. Od pondělí se navíc lyžuje za zvýhodněné ceny vedlejší sezony. „Celý letošní březen si užíváme na kvalitně vysněžených sjezdovkách a za zimního počasí, které zatím vůbec nepřipomíná nastupující jaro. Lyžařské podmínky jsou výborné a zásoby sněhu s jistotou vystačí až na velikonoční prázdniny," uvedl bublavský vlekař Jiří Lhota.

Stále se lyžuje také v areálu Snowhill v Mariánských Lázních. V provozu je kabinková lanová dráha, lyžařský vlek č.II, dětský park s posuvným pásem a lanovým vlekem, sjezdovky Krakonoška a levá polovina Slalomáku.