„Festival zahájíme ve čtvrtek 14. září v 19 hodin koštem moravských vín v anglikánském kostele za doprovodu folklorního souboru Majerán,“ informovala Kateřina Jandlová, vedoucí pořádajícího souboru Marjánek. V pátek pak lidé při procházce lázeňskými uličkami zaslechnou dudáky, kteří budou zvát občany a turisty na program festivalu.

„Páteční večer už bude tradičně patřit hlavnímu programu festivalu s názvem Roztančené divadlo aneb to nejlepší z folkloru. V rámci něj se v mariánskolázeňském divadle představí to nejlepší z nejlepšího,“ přiblížila program Kateřina Jandlová.

V sobotu se pak mohou všichni těšit na průvod městem. Ten odstartuje v 10.30 hodin u hotelu Cristal. „Odpoledne budou soubory hrát, tančit a zpívat v rámci programu Roztančené město, a to především na kolonádě a u Balbínova pramene. Odpoledne zpestříme netradiční modní přehlídkou, která městem půjde průvodem za doprovodu lidové hudby,“ řekla.

Nedělní dopoledne bude patřit společné snídani v centru Mariánských Lázní. Celou neděli bude pokračovat program na hlavní kolonádě, Lesním prameni i u Balbínova pramene. Během víkendu bude na kolonádě probíhat řemeslný jarmark a program u Balbínova pramene nabídne lahodná moravská vína i workshopy pro malé i dospělé. „Na festivalu návštěvníci uvidí Majerán z Liptovského Hrádku, Vrtek z Opavy, Břeclavánek, Kvítek z Hradce Králové, Úsviťáček z Českých Budějovic, Krušnohor z Chomutova, Lidovou muziku z Chrástu a v neposlední řadě místní Rozmarýnek a Junior Dixieland ZUŠ Mariánské Lázně.“

Festival Mariánský podzim začíná už ve čtvrtek 14. září a potrvá až do neděle 17. září.

Ilustrační foto.
Na Seebergu se chystají oslavy vína