Zbývající kvarteto zastupovalo střední i jižní čechy a Moravu. „Známe se už léta a tvoříme úžasné družstvo se srdíčkem pro rybaření a přátelství. Včetně skvělého trenéra Jaromíra Šrama,“ zdůrazňuje sympatická lovkyně. Kromě zlata v hodnocení kolektivů přivezla ještě bronz v individuální kategorii. Předstihly ji pouze dvě české kolegyně.

Na sever Evropy se tuzemský kvintet vydal s týdenním předstihem. Za výrazné pomoci sponzorů. Markétě například přispěl republikový i západočeský územní svaz a podporu má i v rokycanské organizaci, jejíž je členkou. Navíc s dopravou pomohl Ford Kačmáček K+K, s vkusným oblečením Bushman a s materiálním vybavením Hanák Competetion. „Potřebovaly jsme čas, abychom se seznámily s tamními vodami. Každý den jsme jezdily na tréninkové úseky tří řek a jezero Solensojen Lake. Postupně jsme přicházely na mušky, které jsme chtěly použít ve vlastním závodě a rychle jsme je dovazovaly na naše náčiní,“ přibližuje Markéta alchymii zdánlivě klidného odvětví.

Dějištěm expozice Tvorba regionálních umělců je kostel sv. Petra a Pavla v Hlincích.
OBRAZEM: Děvčata ze Zvíkovce vystavují v Hlincích

Konfrontací bylo pět a účastnice je musely zvládnout během tří dnů. Šlo o náročnou záležitost, neboť vody se z nebe valilo hodně. Naštěstí se před šampionátem počasí umoudřilo a Procházková začínala na jezeře proti soupeřce ze Spojených států amerických. V lodi obě dámy strávily tři hodiny a naše zástupkyně ulovila šest lipanů. Hned se přesunula na řeku Atna, v níž se proháněli především pstruzi. „Cenné tu byly rady našeho trenéra, takže jsem chytila devět ryb, což bylo pro další průběh rozhodující,“ vrací se k úvodnímu dni Markéta. Po rozednění následoval přesun na Glomma Upper . Voda v řece byla hluboká, navíc se značným průtokem, ovšem rokycanská rybářka si poradila. Dvě těžké mouchy, které se dostaly až ke dnu, přispěly k úlovku čtyř šupináčů.

Závěrečný den patřil dvěma disciplinám. Procházková si nejprve připsala sedmnáct lipanů, ale stejně na tom byla konkurentka z Finska. Závěr patřil hustě zarostlé a místy nepřípustné řece Nordre Renaelva. S výsledkem sedmi ryb a napjatým očekáváním, jak to všechno dopadlo. po několika hodinách bylo jasno. Česká republika získala všechny nejcennější kovy! Na rozdíl od mužů, kteří skončili až sedmí.

Na Markétu doma čekala pětiletá dcera Anička i přátelé od vody, kteří jí na dálku drželi palce. „Teď si od vody trošku odpočinu. Vyrazím na houby, ale už se těším na Ohři i Otavu,“ dodává medailistka.