Celý program bude letos probíhat na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Chybět v něm nebudou lety prověřené body, jako je páteční zahajovací ceremoniál, sobotní dopolední průvod městem a odpolední přehlídka show bandů nebo nedělní závěrečná show.

„Aréna na náměstí bude postavena jinak než při minulých ročnících. Přibudou další tribuny na sezení a budou dvě pódia,“ upřesnil ředitel festivalu Vladimír Keblúšek. „Festival opět zahájíme již ve čtvrtek večer, kdy zahraje kapela Funk Corporation. V pátek večer bude náměstí patřit slavnému trumpetistovi Vlado Kumpanovi s kapelou a v sobotu Glorii. Doplní je chebské kapely Koala a Starovar Band,“ doplnil.

Ve čtvrtek 28. června od 18 hodin se uskuteční program s názvem Nemůžeme se dočkat, na kterém vystoupí Ústřední hudba armády ČR – Brass Band, o hodinu později je vystřídá Funk Corporation (ČR). V průběhu večera vystoupí Magic Star pod vedením Jaroslavy Novotné.

Ve 20.30 hodin bude následovat street party u chebského hradu.

Prvním plnohodnotným festivalových dnem bude pátek, kdy se od 16 hodin na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad uskuteční slavnostní zahajovací ceremoniál za účasti všech orchestrů a jejich mažoretkových skupin, představitelů města a pozvaných hostů.

V 19 hodin začne program s názvem Vítáme vás, během kterého vystoupí Městský dechový orchestr Cheb a taneční skupina Základní umělecká škola Cheb, Dychový orchester a mažoretky Nová Dubnica. O dvě hodiny později je na náměstí vystřídají Kumpanovi muzikanti a Parohanka.

Program je připravený i na další dva dny. Podrobnosti k němu najdete na www.fijo.cz. Hlavní hvězdou bude dánský orchestr Helsingør Pigegarde, padesát dívek, které hrají a tančí. Dále přijede italský soubor Academy Parade Band, který mimochodem existuje už od roku 1896, nebo třeba orchestr z kyperského Limassolu. 

Běžci se vydali na Loretu a na Kappl. Konal se 9. ročník Poutního maratonu
Běžci se vydali na Loretu a na Kappl. Konal se 9. ročník Poutního maratonu