Město by nemocnici čtyři roky posílalo deset milionů korun ročně.

Kraj by měl do roku 2019 do rekonstrukce investovat 360 milionů korun. K hlavnímu nemocničnímu pavilonu, jehož první polovina prošla v roce 2012 zásadní opravou za 140 milionů, má být přistavěna nová čtyřpodlažní budova pavilon D.

Sídlit zde mají moderní operační sály, dětské a gynekologické oddělení a porodnice s novorozeneckým oddělením. Počítá se rovněž s rekonstrukcí druhé poloviny hlavního pavilonu. Po dokončení stavby pavilonu D by mělo dojít k demolici staré budovy A

Vedle plánované rekonstrukce chce kraj zajistit v chebské části KKN zachování onkologické péče v chebské nemocnici i po roce 2015, což předpokládá nákup nového ozařovacího přístroje a vybudování bunkru, ve kterém musí být zařízení umístěné.

Desítky milionů ale mají putovat rovněž do karlovarské části KKN. Aktuálně se jedná o projekt Centralizace oddělení. „Podáváme žádost o dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad, a to na sto milionů korun. Celkové náklady na tento projekt jsou kolem 143 milionů korun," uvedl náměstek hejtmana Martin Havel.

Projekt centralizace v karlovarské nemocnici počítá se sestěhováním některých oddělení ze starých a nevyhovujících objektů v areálu. Jde například o plicní, infekční nebo dětské oddělení. Nově najdou místo v nástavbě a přístavbě současného pavilonu B.