A to i přesto, že se samotný závod uskuteční na konci srpna. Už několik týdnů se do systému registrují stovky běžců z celé České republiky, a tento běh si tak získává čím dál větší oblibu.

„Oproti loňsku dojde k posunu času startů, sportovci se budou před startovní čárou řadit dříve,“ prozradil organizátor Michal Ouřada. „Závod na 500 metrů pro nejmenší děti do šesti let začne už v 15 hodin, o půl hodiny později zabojují na trati 1000 metrů děti do patnácti let. Už v 16.30 hodin dojde na hlavní závod. Tentokrát bude start pro pět a deset kilometrů hromadný,“ poznamenal organizátor.

V letošním ročníku to však nebude jediná novinka. Druhým lákadlem pro běžce bude i štafeta dvojic na dvakrát pět kilometrů. Pořadatelé i letos přistoupí k diferenciaci startovného, přičemž startovné uhrazené předem online bude zvýhodněné.

„Běžci na 5 kilometrů zaplatí převodem pouze 150 korun, v případě registrace na místě 250 korun. Startovné online pro účastníky na 10 kilometrů bude 250 korun, oproti tomu na místě registrovaní běžci uhradí 350 korun. Štafeta bude stát dvojice při online registraci 400 korun, při platbě na místě 500 korun. Dětské startovné bude ve výši 30 korun spíše symbolické, jejich registrace bude možná pouze na místě,“ vyjmenoval Michal Ouřada.

Z letošních novinek to však ještě není vše. Už nyní se ví, že ambasadory závodu budou Michal a Soňa z Running2.cz, kteří se Valdštejnovy desítky účastnili loni poprvé.

„To, že se zkušení běžečtí harcovníci do Chebu vracejí, pouze potvrzuje vysokou úroveň a zvyšující se oblibu Valdštejnovy desítky, což mě nesmírně těší. O tom, že do Chebu opět přijedou, byli Michal a Soňa přesvědčeni už při své loňské účasti,“ poznamenal organizátor.

Cheb kromě nich přivítá další známou osobnost, běžkyni a slovenskou herečku Lenku Vacvalovou, která působí v posledních letech také v Česku.

„Aby toho neměli běžci, kteří koncem srpna do Chebu zavítají, málo, pozvali jsme na Valdštejnovu desítku také běžkyni a bloggerku Andy z Fitfab.cz. Rozběhnito.cz chystá pro účastníky závodu diskuzi se všemi uvedenými osobnostmi.

Chebský hrad.
S opravou hradu se začne letos