Kromě známých tváří showbyznysu se lidé mohou těšit i na řadu již tradičních akcí. Jedno je jasné, scénář na letošní kulturní sezónu ve městě je takřka plný. V jednání jsou přitom i další koncerty.

Scénář na celou kulturní sezonu roku 2018 v Chodově na Sokolovsku je téměř uzavřený. Už nyní je ale jasné, že obyvatelé města i jeho návštěvníci se mohou těšit na známé tváře ze showbyznysu, ale také na řadu tradičních akcí.

„V lednu zahajujeme městským plesem, kde vystoupí Pavel Vítek, kapela G-Point Hunters ve složení Matěj Ruppert, Roman Holý a Tereza Černochová, moderovat bude opět Aleš Cibulka. V únoru pokračujeme oblíbeným masopustem a v březnu přivítáme pražské Divadlo Artur s hrou Můžu k tobě, “ vyjmenoval malou část chystaného programu jednatel Kulturního a společenského střediska v Chodově Jiří Spěváček s tím, že fanoušci kapel Mirai a Poetika se pak mohou těšit na jejich březnový dvojkoncert.

Ilustrační foto.Zdroj: DENÍK/Ludmila Korešová

V plánu jsou také dvě talk show, a to Minipárty s Karlem Šípem (duben) a Úsměvy Zdeňka Trošky (květen). Také letos se chystá hojně navštěvované pálení čarodějnic, v letošním roce však dozná jedné podstatné změny. Dubnový termín zůstane samozřejmě zachován, nicméně pořadatelé se tentokrát rozhodli, že celou akci uspořádají v areálu TJ Spartak Chodov. Z klasického čarodějnického programu nic chybět nebude, spíše naopak. Stánky, stavění májky, zapálení vatry a hudbu rozličných žánrů totiž doplní svým programem a prezentací dům dětí Bludiště, základní umělecká škola a knihovna.

Na seznamu nechybí srpnová Vavřinecká pouť s koncertem Roxette revivalu, promítání letního kina, výstavy v Galerii u Vavřince, Chodovské posvícení, Josefské trhy, plesy, vánoční koncerty, Staroměstský advent a vánoční trhy. „Určitě bude také přehlídka harmonikářů, která loni sklidila velký úspěch,“ doplnil jednatel.

Kulturní sezonu v Chodově každý rok okoření jeden nebo dva koncerty stálic české hudební scény. Letos by měla zahrát kapela Chinaski. „Koncert je předjednaný na listopad.“

Výstava Jak se rodí večerníčky je ve výstavní síni v přízemí sokolovského zámku do 28. ledna.
Jak se rodí večerníčky? Vydejte se do světa pohádek na dobrou noc