Účastníky kurzu bude zasvěcovat do tajů uměleckého řemesla o víkendu 1. a 2. prosince. Tedy v období adventu, kdy se na Bernardu uskuteční první Vánoční trhy.

Letos na jaře Robert Vano oslavil v Královském Poříčí své sedmdesáté narozeniny. A jelikož si prostředí historického statku velice oblíbil, není divu, že pokračování fotografických seminářů směruje právě sem. „Pod vedením Roberta Vana si účastníci kurzu vyzkouší fotografování portrétu i aktu v přirozeném světle. Zároveň nahlédnou do tajů, inspirace a zkušeností tohoto světoznámého fotografa,“ uvedla Romana Parmová z umělecké agentury OliveArt, pořádající seminář slibující dva dny plné nevšedního fotografování. Počet účastníků workshopu je omezen.

Robert Vano jako jeden z mála fotografů používá stále tradiční fotografické metody. Fotografuje černobílé portréty a akty na klasický film. Spolupracuje se světovými značkami a vede sérii workshopů. Nejraději fotografuje při denním světle, používá techniku platinotypie.

Robert Vano se narodil roku 1948 na Slovensku v obci Nové Zámky. Krátce po maturitě v roce 1967 emigroval do USA, kde začínal pracovat jako maskér a asistent pro fotografy módy a pro časopisy Vogue, Bazaar, Donna, Seventeen, Elle a další.

Kraslice zahájily první etapu dostavby ZŠ Dukelská.
Školu dostaví až po čtvrt století