Autům budou muset ustoupit i oblíbené čtvrteční trhy. Je to kompenzace řidičům za uzavřené nábřeží Petra Bezruče, které s náměstím sousedí. To se bude kompletně rekonstruovat.

„Vzhledem k úpravě parkovacích míst na nábřeží Petra Bezruče dojde od pátku 13. dubna k rozšíření parkovacích míst na náměstí Budovatelů. Stavební práce a s tím spojené parkování před Hornickým domem by mělo trvat do konce srpna 2018,“ potvrdil starosta Sokolova Jan Picka.

Na dodržení termínu bude město bedlivě dohlížet. V Druhou sobotu v září se totiž koná Den horníků Hornická pouť, která je největší svého druhu v celém kraji.

Nové parkování na náměstí Budovatelů bude mít od pátku režim s časovým omezením a povinnými parkovacími kotouči.

Ilustrační foto
Jarní zpoždění příroda dožene. Alergiky teď potrápí hodně pylu

Řada lidí, zejména řidičů, opatření vítá. Říkají, že v centru je parkování zadarmo téměř nemožné. Zejména vnější okruh kolem zmíněného náměstí je prakticky nonstop plný stojících aut. Naproti u obchodního domu lze také parkovat za poplatek, který začíná na 5 korunách. Od 17 hodin do rána pak zdarma.

Nové parkoviště však zvedlo vlnu nevole mezi lidmi, kteří si oblíbili čtvrteční trhy na náměstí. Množí se dotazy co s nimi bude a zda jsou zrušeny. Vedení Městského domu kultury je uklidňuje, že o trhy nepřijdou.

„Městské trhy, které se konají každý lichý týden na náměstí Budovatelů, budou po dobu rekonstrukce umístěny na Staré náměstí,“ říká ředitel MDK Ladislav Sedláček.

Jedná se o následující termíny: 26. dubna, 10. a 24. května, 7. a 21. června, 19. července, 2., 16. a 30. srpna. Parkování pro trhovce je po dobu oprav situováno v areálu nedaleké městské organizace Sokolovská bytová. Také veřejné toalety na Starém náměstí budou pro trhovce i návštěvníky k dispozici.

Zhruba třetina náměstí Budovatelů, nahoře u kašny, zůstane oddělena květináči od parkoviště. Nově se zde budou pro návštěvníky, kteří budou chtít na prostranství odpočívat, promítat na velkoplošné obrazovce fotografie z kulturních akcí města.

Ilustrační foto.
Podvodnice nasedala do aut a majitelům ujela