„Děti zde přebíhaly nadivoko velmi frekventovanou silnici a riskovaly při tom své životy. Jako zázrakem se zde ještě nestala velmi vážná nehoda,“ říká matka jednoho ze školáků.

Chyběl jim, a nejen jim, přechod pro chodce na silnici, která patří kraji. Po letech urgencí a žádostí se chodci dočkali.

„Dolní Rychnov dlouho upozorňuje na tuto situaci a žádá přechod pro chodce. Chodí zde tamní děti do sokolovské základní školy v lokalitě Vítězná. Hlavní silnici přebíhají takzvaně nadivoko. Silnice je Karlovarského kraje,“ popsal situaci kolem nebezpečného úseku starosta Sokolova Jan Picka.

Zároveň informoval, že v nebezpečném úseku vyroste tolik potřebný přechod pro chodce.

„Náklady na vybudování byly zhruba 1,1 milionu korun. Podílel se na nich třetinově Sokolov, Dolní Rychnov a Karlovarský kraj,“ upřesnil.

Na stejné silnici o pár stovek metrů výše je další nebezpečná křižovatka. Zde nedávno rozdali strážníci MP 134 chodcům reflexní prvky. Ti zde totiž přecházejí vozovku v ranních hodinách do práce a je velmi lehké je z pozice řidiče auta přehlédnout. I zde se volá po vybudování kruhové křižovatky s přechody pro chodce. Hrubý odhad některých odborníků hovoří o nákladech 10 milionů.

Akce městské policie navíc ukázala, že i stovky chodců zde riskují své životy.

„Byli jsme doslova zděšeni. Vytipovali jsme rizikové místo na křižovatce u čerpací stanice ONO. Byli jsme zde od 5.30 do 6.15 a rozdali 134 reflexních pásek,“ říká preventistka MP Sokolov Hana Procházková.

Shořelo všechno za domem, střecha, všechny místnosti v domě kromě kuchyně. A co nezničil oheň, poškodila voda.
Oheň jí vzal střechu nad hlavou, nezištná pomoc lidí je obdivuhodná