Bydlet zde budou například učitelé nebo sestry a další nedostatkové profese. Druhá část bude slouží jako ubytovna pro umělce a sportovce.

„Byli jsme si prohlédnout, jak pokročily úpravy takzvaného modrého věžáku, což je objekt bývalých vysokoškolských kolejí. Právě zde mají do konce listopadu vzniknout bytové jednotky, a to garsonky, 1+1 a 2+kk. Na každém ze šesti pater vznikne sedm bytů, což znamená, že dohromady půjde o 42 jednotek,“ sdělila mluvčí chebského městského úřadu Simona Liptáková.
Jak potvrdil chebský starosta Zdeněk Hrkal, město už eviduje první žádosti. „Prvotní jsou z našeho pohledu samozřejmě požadavky nemocnice a školských zařízení,“ sdělil s tím, že už se na město obrátila i dopravní společnost, která by ráda našla bydlení pro své řidiče autobusu.

V druhé části se nachází městská ubytovna s celkem 66 lůžky.

„Na základě smlouvy o výpůjčce bude ubytovnu provozovat naše divadlo. Občany bych chtěl ubezpečit, že bude sloužit výhradně pro ubytování těch, kdo do Chebu přijíždějí na různé sportovní a kulturní akce. Rozhodně tam nebudou bydlet agenturní dělníci a podobně. Původně měly být v modrém věžáku pouze byty, ale nakonec jsme vyslyšeli žádost chebských sportovních klubům, které mají velký problém sehnat ubytování pro sportovce přijíždějící na zápasy, turnaje a soustředění,“ vysvětlil starosta Zdeněk Hrkal.

Prázdnou desetipodlažní budovu bývalé koleje koupilo město od Západočeské univerzity v roce 2016 za odhadní cenu ve výši 25,8 milionu korun. Mezi studenty byl o tento typ ubytování stále menší zájem, a proto se škola rozhodla kolej zavřít a pokoje pro zbývající zájemce zřídit přímo ve své budově v Hradební ulici. Úpravy objektu přijdou město na částku 10 milionů bez DPH.

Stezka pro pěší. Zámkovou dlažbu nahradí asfalt.
Stezka bude pohodlná i pro in-line, kostky nahradí asfalt