Nejhůře na tom bylo na začátku nového roku Chebsko, kde podle informací z Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje bylo nakaženo 999 lidí, což je v přepočtu na sto tisíc obyvatel 1091,3 lidí. Druhé bylo Sokolovsko s 833 covidními, na sto tisíc obyvatel připadalo 942,9 pozitivních občanů. Nejlépe je na tom krajské město s 830 infikovanými, což je v přepočtu na sto tisíc obyvatel 721,7.

DVORSKÝ MOST je v havarijním stavu a do dvou let bude odstraněn. Město si tak od dopravních komplikací kvůli uzavřeným mostům neoddychne. Foto: Deník/Jana Kopecká
2021: Investice měst míří hlavně do silnic a mostů

„Epidemiologická situace v Karlovarském kraji vykazuje za posledních sedm dní stejnou křivku vývoje jako v ostatních krajích. To znamená, že po vánočním poklesu, kdy byly diagnostikovány v Karlovarském kraji pouze desítky případů, jsou v posledních dvou dnech hlášeny více než dvě stovky případů v průměru,“ konstatovali poslední den loňského roku epidemiologové z Karlovarského kraje. Za poslední týden počty hospitalizací s onemocněním COVID-19 podle nich kolísaly v rozmezí od 130 do 140 pacientů. „Z toho devatenáct pacientů je léčeno na jednotkách intenzivní péče,“ doplnili.