Nový termín byl stanoven na úterý 10. listopadu odpoledne. Silnice se stavěla dva roky. Její součástí je mimoúrovňová křižovatka se silnicí Valeč – Chyše. Směrem na Karlovy Vary vedou do kopce v téměř celé délce úseku tři jízdní pruhy. Cena stavby přesáhla 1,5 miliardy korun. Po zprovoznění rychlostní komunikace se bude v místě pracovat dál, na vedlejší silnici mezi Libkovicemi a Bošovem vzniknou dva kruhové objezdy.

Úsek Lubenec – Bošov je prvním z dvanácti, které se mají mezi Novým Strašecím na Kladensku a Karlovými Vary v rámci výstavby rychlostní silnice R6 stavět. Čtyřproudová komunikace je aktuálně hotová mezi Prahou a Novým Strašecím a také mezi Karlovými Vary a Chebem.
Ředitelství silnic a dálnic chce v příštím roce zahájit stavby obchvatů Lubence na Podbořansku a Řevničova ve středních Čechách i navazujícího úseku Řevničov – Nové Strašecí. V letech 2020 až 2025 mají následovat obchvaty Hořesedel a Hořoviček na Rakovnicku.
Kdy se budou stavět další úseky, je nejasné. Samo ŘSD to v současné době odhaduje až na léta kolem roku 2030.

Úsek silnice mezi Bošovem a Lubencem se vlastně stavěl nadvakrát. Poprvé se stavba zahajovala v roce 2010. Tehdy ji ale po pár týdnech tehdejší ministr dopravy Vít Bárta (VV) zastavil. S budováním úseku se opět začalo až 27. září 2013.