Komise, která o ceně rozhodovala, ocenila především komplexní rozvoj celé obce, bohatý spolkový, kulturní a společenský život a příkladnou péči o veřejná prostranství, zeleň a vodní plochy. Obec tímto oceněním obdržela i milion korun, které použije na opravu zdejšího zchátralého zámku. Hazlov bude Karlovarský kraj reprezentovat i v celostátním kole této soutěže, které se uskuteční v září v Luhačovicích.

„Peníze využijeme na revitalizaci návsi před zámkem, který v současnosti rekonstruujeme. Celková oprava zámku vyjde zhruba na dvacet milionů korun. V příštím roce chceme do části zámku přestěhovat obecní úřad a knihovnu,“ uvedla starostka obce Hazlov Lenka Dvořáková.

Rekonstrukci zámku financuje obec z vlastních zdrojů. Při stavebních úpravách se přišlo na to, že krovy jsou více poničené, než se čekalo.

„Museli jsme pokácet v obecním lese stromy, které následně tesaři ručně opracovali tak, jak se upravovaly dříve, a z těch následně sestaví nový krov. Stromy v tuto chvíli schnou. A na jaře příštího roku se krov finálně opraví,“ poznamenala starostka.

Obec Hazlov má necelých 1600 obyvatel.

Rekonstrukce chebského muzea je oficiálně zahájena.
Rekonstrukce chebského muzea je oficiálně zahájená