„Karlovarský kraj pokračuje v postupné obnově Nemocnice Sokolov. V tomto měsíci zahájil další dvě stavební akce v celkové hodnotě 45,5 milionu korun. Tou první je kompletní rekonstrukce 3. nadzemního podlaží v pavilonu B, kde pro pacienty připraví chirurgické oddělení s kapacitou 41 lůžek," potvrdila mluvčí kraje Jana Pavlíková.

„Cílem je postupná modernizace pavilonu. Po přestavbě bude oddělení lůžkové chirurgie odpovídat požadavkům současné medicíny a představám pacientů. Rekonstrukce, kterou hradí Karlovarský kraj ze svého rozpočtu, vyjde na 36,5 milionu korun," řekl hejtman Martin Havel.

Práce má vybraná firma dokončit nejpozději 3. ledna 2017. Zakázka spočívá v dispozičním uspořádání levé a pravé části 3. patra, kde po úpravách vzniknou dvě stanice chirurgického oddělení s 41 lůžky a potřebným technickým zázemím. Součástí této akce je i úprava střechy nad centrálním schodištěm pavilonu B a příprava na rekonstrukci 4. nadzemního podlaží s operačními sály.

Druhou stavební akcí je oprava opěrné zdi nad pavilonem C. „Postupným bouráním a betonáží konstrukce vyřešíme havarijní stav stěny. Tyto práce si vyžádají výdaje ve výši 9 milionů korun," uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Kraj investuje i v ostatních nemocnicích. V Karlových Varech za více než 70 milionů korun buduje na lůžkovém pavilonu C nástavbu, do které se z nevyhovujících prostor přestěhuje plicní oddělení. Práce by měly být hotovy do konce roku a na financování se podílí i město Karlovy Vary a Ministerstvo zdravotnictví. Stavební práce zahrnují také kompletní rekonstrukci pavilonu – opravu výtahů, balkónů a zateplení fasády, v objektu bude provedeno požárněbezpečnostní řešení podle požadavků hasičů.

Zároveň se řeší i kompletní dostavba Nemocnice Cheb. Díky centralizaci péče za půl miliardy korun vzniknou pod jednou střechou nové operační sály a prostory pro dětské a gynekologicko-porodnické oddělení.