Po přijetí oznámení o pohřešování dvou nezletilých dívek se rozjela rozsáhlá pátrací akce s nasazením několika desítek policistů a hasičů s podporou vrtulníku vybaveného termovizí a záchrannými čluny hasičského záchranného sboru. Nasazené síly propátrávali celé území města Sokolova a Královského Poříčí, včetně vodních ploch (úsek řeky Ohře, Lobezského potoka a rybníky v Sokolově). Souběžně byla skrze média požádána o součinnost široká veřejnost.

"Díky těmto opatřením, která probíhala celou noc se dnešního dne v 7:40 hodin obě nezletilé dívky našly, zdravé a v pořádku, přičemž je nalezl občan Sokolova, který si jich všiml poblíž domu v Sokolově ulici K. H. Borovského. Obě děvčata byla předána rodičům, kteří vyslovili poděkování všem policistům, hasičům a veřejnosti za pátrání po jejich nezletilých dětech. Současně bychom chtěli poděkovat veřejnosti, která nabídla svou pomoc při hledání nezletilých dívek," říká mluvčí policistů Zuzana Týřová.

Žena okradla muže v herně.
PODÍVEJTE SE: Takto okradla žena spícího muže v herně

Jak také uvedla dochází k častých dotazům ohledně této pátrací akce. Podrobnosti k tomuto zásahu má policie, která vždy pátrání po osobách řídí, zcela jistě bude nyní zjišťovat, co přesně a jak se stalo.

"Z průběžných informací, které jsme měli k dispozici během noci a dopoledne, tak lze vyloučit, že by se na ztracení dětí podílel někdo další, prostě se obě holčičky zaběhly. Noc pak s největší pravděpodobností přečkali v suterénu jednoho obytného domu v ulici Heyrovského. V tomto domě je také v sobotu ráno našel jeden z obyvatel domu, který se následně spojil s policií," dodal mluvčí.

Motokros Loket 2017
Muž střílel po motorkářích, jednoho z nich trefil do spánku