Při benefičním koncertu vystoupil big band a orchestr Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, se kterými přijel zazpívat i jejich sólista Tomáš Savka. Pozvání přijala i zpěvačka Kamila Nývltová, která s orchestrem zazpívala téměř desítku skladeb. Součástí večera byla ocenění za zásluhy o bezpečnost, která se udělují občanům a pracovníkům IZS za dlouhodobé zásluhy o bezpečnost města nebo za mimořádný skutek v této oblasti. Deník o tom informoval.

Připomeneme, že medaili letos získal Jindřich Korbelář, lékař zdravotnické záchranné služby, který je ve svém věku 80 let celoživotně oddán medicíně a svým precizním a pečlivým přístupem přispěl k záchraně mnoha životů. Dalším oceněným byl Jaroslav Smetka, předseda komise bezpečnosti a prevence kriminality města Sokolov, který při své činnosti ve funkci přispěl k bezpečnosti občanů města. Ten se bohužel předání nemohl zúčastnit, ocenění mu bude předáno dodatečně.

Letošní výtěžek koncertu a sponzorský dar byly věnovány šestnáctileté Klárce ze Sokolova, které byl diagnostikován Rettův syndrom, tedy těžké genetické a neurologické postižení. „Děkujeme za pomoc. Peníze poslouží pro léčbu a rehabilitaci dcery,“ uvedla matka Klárky. Část z výtěžku poputuje dokonce i jako doplatek speciálního vozíku, který zcela nehradí pojišťovna.

Benefice v sokolovském divadle
Ocenění patří i mé manželce, říká lékař, který slouží 56 let