Požár způsobil mladík, který si chtěl u venkovního stanoviště košíků dobít v tamní zásuvce mobil. Ten mu zapadl mezi plastové nákupní koše do kterých se chtěl mladík dostat pomocí zapalovače. Následující požár plastů přeskočil na střechu budovy a prodejnu zcela zničil.

Společnost již dříve uvedla, že pokud to bude možné, výstavbu zahájí v průběhu letošního roku, přičemž samotná výstavba může trvat tři až pět měsíců. Chodovskou prodejnu počátkem loňského listopadu zcela zničil rozsáhlý požár. Oheň si tehdy naštěstí nevyžádal žádné oběti ani zranění, nicméně škody se vyšplhaly do desítek milionů korun.

Bublavští záchranáři evakuovali bikery z lanové dráhy v Německu.
Bublavští záchranáři evakuovali bikery z lanové dráhy v Německu

"Jak je všeobecně známo, získání stavebního povolení je poměrně komplikovaný proces a je potřeba vyřídit všechna povolení i v tomto konkrétním případě, kdy je v plánu výstavba na místě původní prodejny. Za nás se snažíme poskytnout úřadům veškerou součinnost a oceňujeme také dobrou spolupráci s vedením města. Prozatím se zdá, že je vše na dobré cestě a stále věříme, že během několika měsíců budeme moci zahájit stavbu a prodejnu otevřít do konce letošního roku," řekl mluvčí společnosti Tomáš Kubík.

Požár, který v neděli 6. listopadu 2022 zachvátil a zcela zničil prodejnu Penny v Chodově na Sokolovsku způsobil hmotnou škodu ve výši bezmála 50 miliónů korun.