Slavnostní večer se připravuje téměř celý rok a pořádání vyjde na půl milionu korun. Na akci dorazí i finalista světových pohárů David Odstrčil. Tak jako každý rok se soutěžící představí v chebské sportovní hale Lokomotiva.

„Celá akce se uskuteční v sobotu 21. října,“ řekl taneční mistr Vladimír Hána. „Nejdříve budou předkola, kde lidé uvidí všechny páry a která začnou v sobotu ve 13 hodin. Po předkolech bude přestávka a připravíme scénu na večerní program. Večer, který začne v 18.30 hodin, pak hosté uvidí tanečníky v semifinále a finále a k tomu bude ještě doprovodný program,“ vysvětlil Vladimír Hána.

Letos budou hosty mistři světa v show tancích. Jedná se o různé formace, kterými pobaví tanečníci ze Stardance Chomutov. Galavečer zpestří i dětské taneční páry z Taneční školy Vladimíra Hány. Přijedou také zástupci z partnerského města v Nižním Tagilu.

„S nimi přijede mladá zpěvačka, kterou při jedné ze skladeb doprovodí naši tanečníci. Letos po dlouhé době se můžeme pyšnit i přítomností absolutní špičky ve standardu. Soutěžit bude finalista světových pohárů David Odstrčil se svou partnerkou,“ sdělil Vladimír Hána.

Viktorie Zetková a Lukáš Urbánek.
Chebští tanečníci opět zabodovali

Soutěže v tancích se letos zúčastní 25 párů z České republiky, Německa, Polska, Slovenska a Maďarska. V semifinále zatančí všechny přítomné páry a předvedou pět standardních tanců a pět latinskoamerických. Odborná jedenáctičlenná porota z nich pak vybere přibližně polovinu, která půjde do finále. V něm pak tanečníci bojují o titul.

Ve finále se opět páry utkají jak ve standardu, tak v latině. Potom následuje veřejné hodnocení poroty. Vítězný pár má pak určitou prestiž v tanečních svazech. Dostává častěji nabídky na účast v soutěžích, a to jak u nás, tak i v zahraničí.

„Soutěž se koná za velké finanční podpory města Chebu i Karlovarského kraje, kterým bych touto cestou chtěl velmi poděkovat,“ dodal Vladimír Hána.