„Situaci popsal primář Adamec velmi jednoznačně a vše nasvědčuje tomu, že jeho rozhodnutí se jen velmi těžko podaří zvrátit. Primář navíc zmínil, že z nemocnice brzy odejdou i lékaři, kteří sem přišli na dočasnou výpomoc. Interna se tak dostane do situace, kdy nebude schopna pokrýt ani služby. A to je před personálem léto a doba dovolených, kterou si zejména z personálních a covidových důvodů nestihli vyčerpat ani v loňském roce,“ popisuje aktuální situaci chebská zastupitelka za hnutí ANO Gabriela Dostálová. 

Ta je velmi znepokojena nejen aktuálními informacemi o stavu chebské nemocnice, ale přijde jí naprosto neuvěřitelné, že s primářem Stanislavem Adamcem o výpovědi nikdo z vedení kraje ani představenstva Karlovarské krajské nemocnice nejednal. „Copak máme v kraji lékařů dostatek, že si můžeme jen tak v tichosti dovolit nechat odejít zkušeného primáře?“ ptá se dále zastupitelka a poukazuje na fakt, že vedení kraje situaci naprosto nezvládá a to deklarovalo, že krajské nemocnice budou jeho prioritou.

Potravinová sbírka v Chebu.
V kraji bude možné v rámci Sbírky potravin pomoci ve třech desítkách obchodů

„Na včerejším chebském zastupitelstvu jsme proto předložili usnesení, ve které vyzýváme vedení Karlovarského kraje k urychlenému řešení situace na oddělení interny v nemocnici v Chebu a žádáme o podání informací, jak bude tento stav řešen a jaké kroky budou ze strany vedení kraje podniknuty,“ dodává Gabriela Dostálová s tím, že usnesení bylo chebskými zastupiteli schváleno. 

Situaci okomentovala i krajská předsedkyně hnutí ANO a poslankyně Parlamentu ČR Jana Mračková Vildumentzová, která poukazuje na fakt, že se od prosince roku 2020 ani jednou nesešla dozorčí rada Karlovarské krajské nemocnice. „Pokud nám chce někdo tvrdit, že je zdravotnictví a nemocnice v kraji jeho prioritou, musí ho řešit a mít pod kontrolou."

Primář Adamec byl jedním z prvních lékařů, kteří upozornili na těžké podmínky zdravotníků při covidové pandemii v chebské nemocnici, která jen stěží zvládala nápor pacientů. Situaci v Chebu nakonec přijel řešit i bývalý ministr zdravotnictví Jan Blatný.