Protestu svolaného Jiří Kotkem se zúčastnilo 70 občanů, tentokráte více Karlovaráků. Společně odsoudili invazi vojsk Ruska na Krymu a jejich odhodlání zasáhnout na Ukrajině. Karlovarští srovnali vpády Ruských a Sovětských vojsk v nedávné minulosti. Připomněli Čečnu i Gruzii. Padla nikoliv pouze akademická otázka ve věci hrozby imperiální a násilné hrozby ze strany Ruska: "Kdy si přijdou hájit zájmy svých občanů do Karlových Varů a Česka!?"
Došlo na srovnání s identickým chováním Hitlera, kterému světové mocnosti pro klid a mír obětovaly pohraničí Československa. Hitler se však nezastavil a napadl postupně jednu zemi za druhou. Byla z toho 2. světová válka. Putinovské Rusko se však od Hitlera liší v tom, že napřed své sousedy přepadne, bez jakéhokoliv domlouvání s jinými státy EU či OSN. Následně ignoruje výzvy představitelů okolního světa, kteří volají po mírovém řešení. Takové chování je barbarské a v dnešním světě naprosto nepřijatelné.
Na shromáždění zazněla trocha historie od V. Rohového, předsedy Svazu Ukrajinců v Bohemii. Nejen o Krymu, ale o Ukrajině vůbec. Promluvili i občanů z řad veřejnosti. Připomenuty byly protestů na Majdanu. Shromáždění prolnuly národní ukrajinské písně. Vyvrcholením byly mše evangelického kazatele L. Bujny a otce Řecko-katolické církve, Andryje.

zdroj radnicnilisty.cz