Jak v pátek informovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková, chovatel se s žádostí o pomoc na policisty obrátil už v úterý. „Místní dvaatřicetiletý muž policistům uvedl, že mu z výběhu, ve kterém se nacházel pštros a klokan, utekl pštros. Chovatel policisty poprosil, aby jej kontaktovali v případě, že by pštrosa někde zahlédli, nebo někdo oznámil jeho výskyt,“ uvedla mluvčí.

Policisté přímo na místě zjistili, že branka výběhu byla vysazená z pantů. „Pštros zřejmě utekl vzniklým otvorem ven. Příčinou toho byla, podle chovatele, s největší pravděpodobností rvačka mezi klokanem a pštrosem, při které se opeřenci nějakým způsobem podařilo branku z pantů vysadit,“ popsala dále mluvčí.

Že se obě zvířata skutečně poprala, nasvědčovalo i to, že klokan měl na sobě povrchní zranění a ve výběhu se nacházelo množství peří z opeřence. Pštrosa se nakonec podařilo vypátrat na poli za jednou budovou v Nádražní ulici. Měl na těle známky po zápase. „Nyní se oba zvířecí rivalové nacházejí u svého majitele,“ uzavřela Jiroušková.

Rallye Wiesbaden projela Tachovsko.
Rallye Wiesbaden projela Tachovsko, dnes míří na Domažlicko a Klatovsko