To teď, po 26 letech, skončilo. Došlo totiž k jeho prodeji a na jeho frekvencích se nově objeví rádio Blaník. Přitom s vlnami rádia Egrensis vstávaly ráno tisíce lidí a jiní s ním usínali. Během dne ho poslouchali další příznivci v práci, na úřadech, v autě a na mnoha dalších místech. Každý den s ním soutěžily desítky lidí a jiní si zase zavolali pro písničku na přání. Na to všechno se dá už jen vzpomínat. A proč k prodeji vlastně došlo?

„V první řadě stojí za prodejem vyčerpání, kdy si uvědomíte, že ač tu práci milujete, už vás nenaplňuje a cítíte potřebu dělat něco úplně jiného. A pak přišla nabídka, která rozhodla. Nabídek jsme v průběhu podnikatelských let dostali několik a hodně zajímavých, ale až nyní přišla ta správná chvíle, kdy pro nás bylo rozhodnutí snadné a jednoznačné. Žádný krach ani ekonomické důvody, prostě jen potřeba přehodit výhybku jiným směrem,“ sdělila ředitelka rádia Egrensis Gabriela Vosyková.

Cenu, jakou rádio Egrensis stálo, však sdělit nechtěla.

„Konkrétní částku nesdělím, ale řekněme, že jde o zajímavé zhodnocení dvaceti šesti let naší práce,“ poznamenala. Rádio Egrensis vzniklo v prosinci 1991 jako rodinná firma a tento statut si drželo až do jeho prodeje v letošním roce.

„Autorem a hlavou celého projektu byl můj táta Antonín Hofmann. Já jsem se na rozvoji rádia podílela od začátku a věnovala se především programu rádia a hledání lidí. Následně se připojila maminka Dana Hofmannová, která se věnovala účetnictví, a sestra Vlaďka Fenclová, která se věnovala obchodu,“ zavzpomínala na roky v rádiu Gabriela Vosyková.

Rádio Egrensis dalo všem během 26 let obrovské množství zkušeností a znalostí.

„Když jsem začínala, nevěděla jsem o této profesi prakticky nic. Ale jako kreativec jsem měla spoustu nápadů, chuť se učit a celkově to byla obrovská výzva. Poznala jsem mnoho lidí ze všech možných oblastí, umělce, politiky. Měla jsem plno skvělých kolegyň a kolegů, na které budu vždycky ráda vzpomínat. Mám mnoho důvodů být vděčná za zkušenosti, poznání a radosti, které s sebou práce v rádiu přinášela. Obrovské díky a poděkování patří nejen všem zaměstnancům, ale i úžasným posluchačům, kdy někteří s námi prošli celých 26 let. Každé rádiové narozeniny v Den naruby jsem byla naměkko z toho množství krásných přání a utírala slzičky. Děkuji vám všem za to, že jste nás měli rádi a fandili nám,“ dodala Gabriela Vosyková.

Výstava dětských prací s názvem Když barvy tančí je nyní k vidění v prostorách Turistického infocentra Cheb.
Infocentrum zdobí desítky obrázků