"Přes léto se občas vyskytne nějaké bistro, které si prodlouží otvírací dobu. Jsou to však výjimky, které se dějí při pořádání nějaké větší kulturní akce a jejich majitelé mají sídlo firmy nedaleko centra dění a předpokládají nějaký zisk. Většinou je to však jejich momentální nápad a dobrá vůle. Musejí tam strávit čas navíc a druhý den ráno zase fungovat. Já osobně jsem to s partou kamarádů zažil snad jen jednou, když jsme se vraceli z koncertu na zahradě kulturního domu, kde skončila hudební projekce i stánky nabízející občerstvení. Po cestě jsme uvítali občerstvení ve stánku u kostela, kde nabízeli hamburgery. O nějakých restauracích na Kraslicku či Sokolovsku však nemůže být řeč," říká Pavel Holan z Kraslic.
" V Sokolově bych podobné nonstop provozy také uvítal. Je však otázkou, kdo by se tam scházel a zda by se to majitelům vyplatilo," konstatuje Pavel Stejskal ze Sokolova.
Výjimkou, která je známá až za hranicemi lze regionu je snad jen Restaurace pod Kaštanem na Karlovarsku. Tam si dát svíčkovou, vepřovou i pivo třeba ve dvě ráno. Byla vždy provozovaná jako restaurace nebo-li pivnice pro místní obyvatele a vždy byla nonstop. Název Pod Kaštanem si získala díky stromům plných kaštanů oblehající restauraci. Tradicí této restaurace je 24 hodin podávání tradičního výběru českých hotových jídel a minutek.
"Milá obsluha, rychlý servis. Asi nejlepší panenka s hříbkovou, co jsem doposud měl, fakt paráda. Ceny více než přijatelné, porce velké, pro nás z Prahy trochu jako říše divů. Určitě se tu brzo zase zastavíme," ohodnotil restauraci jeden z návštěvníků Petr z Prahy.
Najdou se tací, kteří berou restauraci spíše jako jídelnu. Faktem ovšem je, že svým konceptem je v kraji ojedinělá.