Práce na silnici budou probíhat za plného provozu až do 23. listopadu. Rekonstrukci vozovky za téměř 57,4 milionu korun provádí sdružení stavebních firem s názvem Společnost Strabag + Eurovia, I/6 Vřídélko.

V rámci stavebních prací bude provedena výměna poškozeného krytu vozovky včetně úprav přilehlých parkovišť a autobusových zastávek. Oprava také zahrnuje zpevnění krajnic a obnovu vodorovného dopravního značení.

S frézováním vozovky již dělníci začali a měli by být hotovi do 14. října. Pokládka nového povrchu pak přijde na řadu 12. října a je naplánována až do 14. listopadu.

„Snažil jsem se apelovat na karlovarskou pobočku Ředitelství silnic a dálnic, aby práce na opravovaném úseku probíhaly i v noci a aby se podařilo urychlit celkovou rekonstrukci. I přes vstřícný přístup jejího ředitele se to nakonec nepodařilo v rámci připravovaného výběrového řízení prosadit. Nezbývá nic jiného, než požádat motoristy o trpělivost," uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

Frézování krytu vozovky bude řešeno jako operativní pohyblivé pracovní místo a bude probíhat za plného provozu. Obousměrný provoz vozidel bude řízen kyvadlově. Následná pokládka nových vrstev vozovky proběhne také za plného provozu. S dokončením prací v tomto úseku silnice R6, včetně terénních úprav a úklidu, se počítá nejpozději do 23. listopadu.