Kde a jak deska vznikla, jak se jmenuje a kolik obsahuje skladeb?

Vše nahrávám u sebe doma, v kuchyni, v paneláku. Nevím, jak to vnímají sousedé, ale zatím si kupodivu nikdo nestěžoval. Album nese název Ega z lega podle titulní písně a obsahuje jedenáct autorských skladeb a jednu převzatou, jejímž autorem je Karel Kryl. Vždy když složím píseň, vytvořím nahrávku se vším, co jsem schopen do toho dát, a jdu dál. Album "Ega z lega" takto vzniklo během posledního půlroku.

Na nové desce vystupuješ sám, nebo s kapelou?

Vše, co je na desce slyšet, s výjimkou některých bicích, hraji a zpívám sám. Kapela je pouze doprovodná, pro koncerty.

Jsou tvé texty opět plné cynismu a inteligentních fórů, nebo se tvé rozpoložení dostalo jinam?

Já se cítím být pořád stejný v tom, jak přistupuji k textu, i když mé duševní rozpoložení se doufám pomalu někam posouvá. To, jak jsou texty vnímány posluchačem, je otázka spíše posluchačova rozpoložení. U někoho se to dotkne například nějakého komplexu a výsledkem je negativní reakce, přičemž to člověk paradoxně svádí na vulgarismy v textu, těch je tam ale jako šafránu.

Další je skupina lidí, jež to vnímá jako zábavné "ujeté" texty, a já jsem rád alespoň za to. Existují i lidé, kteří jsou schopni vnímat hloubku. Pro mne jsou mé texty jako realita, tak jak ji vnímám já, ani deprese, ani sranda, ale realita.

Za dobu tvého hudebního působení staly se z některých písní evergreeny. Jakou máš nejradši?

Velice mne zaujalo slovo působení, to zní, jako kdybych byl starý, vysloužilý, etablovaný umělec. Mé působení, nebo přesněji řečeno doba, po kterou tvořím jednu píseň za druhou, trvá pouze čtyři roky. Zatím mám rád všechny své písně, musím je mít rád, nikdo jiný to za mě neudělá. Děti, které si člověk udělá, by také měl mít rád.

A které písně upřímně nenávidíš?

Nenávidím už jenom písně všech ostatních autorů. Ne, to je vtip.

Kde je tvá nová deska k dostání?

Pokud je někdo natolik odvážný a natolik se nudí, že se v rozhovoru pročetl až sem, může si zadat na stránce uložto.cz mé jméno, nebo rovnou název "Ega z lega" a zdarma si album stáhnout. Písně visí také na stránkách bandzone a youtube.