Řidič havarovaného vozu pak bojuje o život v nemocnici. Na vině vážné nehody je patrně nepřiměřená rychlost a jízda na letních pneumatikách. Řidič navíc usedl za volant BMW, i když měl vyslovený zákaz řízení.

Vyšetřování nehody je na samém začátku. Údajně jel sedmadvacetiletý řidič nepřiměřenou rychlostí a na letních pneumatikách nepřizpůsobil rychlost jízdy na namrzlé silnici, dostal smyk a s autem se několikrát převrátil přes střechu. „Spolujezdec utrpěl zranění neslučitelné se životem. Řidič skončil v nemocnici s těžkým zraněním v nemocnici,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v současné době předmětem dalšího šetření. Prozatím policisté zjistili, že řidič má platný zákaz řízení všech vozidel a dále, že na osobním vozidle nebyly užity zimní pneumatiky,“ dodala.

Jak uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů. Ti pomáhali záchranné službě při prvotním ošetření zraněného muže a zajistili místo nehody. S policií pak spolupracovali na uzavření úseku dálnice. Ta byla uzavřená zhruba pět hodin.

Tragická nehoda na dálnici D6.Zdroj: HZS

Dům služeb v Horním Slavkově projde zásadní přestavbou.
Restart pomůže restartovat Dům služeb