V pátek s holčičkami opustili neonatologické oddělení a směřovali domů. „Neskutečně jsem se těšila. Nemám moc ráda pobyt v nemocnici, ačkoli jsem sama zdravotní sestra,“ přiznala 32letá matka.

V Plzni se narodila trojčátka. Ella, Emma a Anna Kohoutovy.Zdroj: Deník / VAIZ Zdeněk


Michaela vyrůstala jako jedináček a vždy toužila po sourozenci. Když před dvěma lety přivedla na svět syna Matěje, přála si mít ještě dalšího potomka. Loni v lednu znovu otěhotněla a čekala dvojčata. Bohužel potratila. V květnu se od svého gynekologa dozvěděla, že je opět gravidní. „Říkala jsem si, ať jsou tam klidně tři, to je úplně jedno. Hlavně ať děti donosím a jsou zdravé… A ony tam opravdu byly tři,“ vyprávěla. Zprávu o trojčatech její přítel Jiří nejdříve bral jako legraci. „Nevěřil jsem tomu. Pak jsem ale opáčil, že musím koupit autobus,“ vtipkoval 29letý tatínek.

POMOC OD BABIČKY

Na koupi nového dopravního prostředku nakonec došlo. „Pořídil jsem staré sedmimístné auto, které jsem opravil. Jsem totiž bývalý automechanik,“ pokračoval. Nebyla to však jediná změna, již museli partneři udělat. Kvůli trojčátkům se z Plzně přestěhovali do Dobřan. Ve městě našli lepší zázemí, navíc zde bydlí Michaelina maminka, jež bude s dětmi pomáhat.

V Plzni se narodila trojčátka. Ella, Emma a Anna Kohoutovy.Zdroj: Deník / VAIZ Zdeněk

Ještě před nastěhováním bylo potřeba nové zázemí rekonstruovat. O to se staral především Jiří se svým otcem. „Když jsem čekala Matěje, ještě v devátém měsíci jsem lezla po štaflích nebo stavěla nábytek. S trojčaty už to ale nešlo. Od šestého měsíce mě bolely kyčle, nohy. Bylo potřeba odpočívat, na chvíli se natáhnout,“ popsala Michaela.

KOČÁREK OD TROJČAT

Do porodnice musela se čtrnáctidenním předstihem. Holčičky přišly na svět 20. prosince císařským řezem, a to minutu po sobě. „Těhotenství se v takových případech ukončuje v předtermínu, protože později jsou rizika komplikací daleko větší. Všechno probíhalo velmi dobře. Pouze první holčička měla zpočátku trochu problémy s adaptací,“ uvedl primář neonatologického oddělení Jiří Dort.

Teď si bude celá rodina zvykat na nový domov v Dobřanech. „Matěj je zatím u babičky. Budu se ho snažit hodně zapojovat, aby si připadal co nejdůležitější. A všichni se budeme sehrávat,“ nastínila Michaela.

V Plzni se narodila trojčátka. Ella, Emma a Anna Kohoutovy.Zdroj: Deník / VAIZ Zdeněk

K ruce mají partneři dobré poradce, a to Petru Kučerovou a Jana Galuszku, jimž se v roce 2015 narodili tři chlapci. „Právě od nich jsme si pořídili kočárek. Okoukli jsme si, jak to u nás bude za pár let vypadat,“ sdělila. Dostali rovněž praktická doporučení i cenné rady, jako třeba se nehroutit. Dvaatřicetiletá žena je ovšem životní optimistkou, jež se na situace dívá z té lepší stránky. „Snažím se věci brát pozitivně, protože pozitivně pak dopadají. Nějaká hysterie také určitě přijde. Tu si ale schovám na později, až mě nikdo neuvidí,“ žertovala.

Prvňáci ze 17. ZŠ Malická Plzeň
Naši prvňáci ze 17. ZŠ Plzeň v Malické ulici na Roudné