Úzkokolejný vlak vyjel na trať letos už pošesté a každým rokem si získává u hostů čím dál větší oblibu. V jeden jediný den se vlakem vloni svezlo až 400 lidí. Podobné číslo očekávají provozovatelé i letos.

„Kvůli velkému zájmu o jízdu po úzkorozchodné trati jsme se rozhodli, že přes léto, během července a srpna, uspořádáme jízdy tímto vlakem každý víkend. Dosud se jezdilo pouze jednou za 14 dní,“ sdělil Josef Týma, tiskový mluvčí MUDK.

Úzkorozchodnou trať oživí v letošním roce i několik technologických novinek.

Pracovníci Muzea Cheb ocenili účastníky letošní jarní soutěže s názvem Ta slepička kropenatá.
FOTO: Muzeum ocenilo výtvarníky

„Žáci integrované střední školy technické a ekonomické (ISŠTE) ze Sokolova vyrobili pro naši úzkokolejku zbrusu nové kolejové šlapadlo, které jsme v den prvního provozu poprvé představili veřejnosti a po zahájení se na něm budou moci návštěvníci svézt na výhybně Rampa kousek za vlakovou zastávkou,“ podotkl Josef Týma. Další kolejovou atrakcí, kterou mohli lidé na úzkorozchodné trati spatřit, byla malá šlapací drezína.

Letošního zahájení sezóny se poprvé zúčastnily i mažoretky ze Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha v Chebu pod vedením Jaroslavy Havlíčkové a také známý chebský kreslíř a ilustrátor Mirek Vostrý se svou ženou Blankou. „Ti představili veřejnosti nového maskota dráhy Kateřina, žabku Katku. S tím je spojena také malá výstava kreseb manželů Vostrých, která byla při této příležitosti zahájena,“ podotkl Josef Týma.

Nejbližší termín, kdy bude vlak po úzkorozchodných kolejích opět jezdit, je od 7. do 8. května. Aktuální termíny jízd jsou na stránkách www.draha-katerina.cz.