Na cestu vyrazil také sedmdesátiletý Jan Sýkora ze severu Čech s vozem Škoda 110R a z jižního Plzeňska Petr Tesař, kterému je 51 let s jedničkovým Golfem cabrio. „Jedeme jen tři, škoda, že se nepřidal někdo další. Veterány jsou na ježdění, a ne jenom na ukazování na srazech,“ sdělil Deníku pan Jaroslav těsně před odjezdem. „Auta jsou to starší ale spolehlivá, i tak ale očekáváme dobrodružství na cestách. Zvolili jsme totiž trasu co nejblíže státních hranic, kde ještě vedou silnice,“ dodal majitel světle modrého Capri.

Každý z účastníků odjíždí od svého bydliště, potkají se na Klínovci a dále je čeká cesta podél Krušných hor. Trasa povede do Liberce, pak přes Trutnov, účastníci navštíví Les Království a pojedou do Jablonného nad Orlicí. „Zde by se k nám měl přidat další řidič se svojí škodou sto a ujet s námi sto kilometrů,“ poukázal vedoucí výpravy.

Ve venkovním bazénu v Tachově natočil před čtyřiceti lety amatérský filmař snímek o marné snaze rodičů uhlídat dospělou dceru.
Při natáčení polibku pod vodou prasklo sklo v bazénu, filmu je dnes 40 let

Dále veterány pojedou kolem polských hranic, čeká je Ostrava, pak zamíří na jih do Brna a zpět přes Jižní Čechy. „V Nové Bystřici plánujeme návštěvu muzea amerických veteránů a pak už cesta domů přes Šumavu,“ dodal Jaroslav Hofmann s tím, že by se měli vrátit 11. září a ujedou necelých dva tisíce kilometrů. „Je to vlastně už druhá moje jízda okolo republiky, první byla v roce 1995 s Tatrou 57 z roku 1934.“