Vydá se na pravidelnou třítýdenní výměnnou odbornou zahraniční praxi (VOZP) oboru Kuchař-číšník a Cukrář do družební školy Nižnětagilský targovo ekanamičeskij kolledž. Spolupráce letos slaví 15 let.

„Na praxi se strašně těším. Kamarád z vyššího ročníku mi říkal, že se mu tam předloni líbilo a lidé se tam chovali velmi přátelsky,“ odpověděl student Dominik Niems na dotaz, co od projektu očekává. „Jsem moc rád, že mám možnost se projektu zúčastnit a poznat, jak to chodí v mém učebním oboru v jiné zemi.“

Nižní Tagil je partnerským městem Chebu a VOZP se střídavě konají v Čechách a v Rusku. A v průběhu letošní VOZP se v Nižním Tagilu uskuteční několik kulturních akcí u příležitosti oslav 15. výročí založení projektu.

„V loňském roce byli ruští studenti v našem městě a v naší škole na odborné praxi. Jen díky vstřícnosti, podpoře a pochopení hlavních představitelů města Chebu a Generálního konzulátu RF v Karlových Varech projekt úspěšně pokračuje. Městu Cheb a vedení ISŠ Cheb děkujeme za finanční krytí všech nákladů projektu,“ uvedl pedagog Vladimír Golláň, který je garantem projektu a spolu s kolegyní Světlanou Borysovou mají na starost náročnou přípravu projektu, která pobytu předchází. 

BULDOČÍ HON. Děti na akci, kterou pro ně připravila neziskovka Traicont, plnily zapeklité úkoly.
Vydali se na Buldočí hon