V tomto případě naštěstí nešlo v karlovarském areálu Rolava o žádnou mimořádnou událost velkého rozsahu, nýbrž o tradiční Den záchranářů, který veřejnosti představuje už devět let to nejlepší ze složek IZS Karlovarského kraje a také z řad dalších partnerů.

„Den záchranářů pořádaný v takovém rozsahu je opravdu mimořádnou událostí a například hosté z Německa, kteří se ho rovněž účastní, říkají, že u nich se nic takového nekoná. Příští ročník bude jubilejní, desátý a chceme, aby byl ještě lepší než ten letošní," uvedl Lukáš Hutta, výkonný manažer Asociace Záchranný kruh, která akci pořádá.

Pořadatelé jsou pyšní na to, že se jim každý rok daří zvýšit počet stanovišť s atraktivními ukázkami. Letos patřilo k největším atrakcím například představení obrněných vozidel Pandurů nebo dvou vrtulníků jednoho policejního, druhého záchranářského DSA.

„Karlovy Vary už zařadily Den záchranářů mezi několik akcí označených jako významné a podpořily ho částkou 75 000 korun. Důležité je, že si na Rolavě našly to, co je zajímá, celé rodiny. Program je vždy koncipován jak pro děti, tak pro dospělé," dodala prezidentka Asociace Záchranný kruh Veronika Krajsová.