Získalo 71,62 % hlasů, čímž získalo 17 křesel v jednadvacetičlenném zastupitelstvu.
Chodov ale měl absolutně nejnižší volební účast na Sokolovsku. Ta činila pouhých 26,01 %. Druhé místo s 8,64 procenty a dva mandáty získalo PRO Zdraví a Sport. Jeden mandát pak Klub angažovaných nestraníků se ziskem 8,08 %, jednoho zastupitele za 7,95 % hlasů vybojovala ČSSD. Strana soukromníků (3,95%) a KDU-ČSL (2,81%) se do zastupitelstva nedostaly. „Děkujeme za tuto výraznou podporu, kterou chápeme jako souhlas s tím, co jsme v Chodově za poslední čtyři roky udělali. Chceme v tomto směru pokračovat i nadále a bereme to jako silný závazek vůči Chodovákům,“ uvedl Pizinger.

Volby netáhly spíše ve městech

Karty jsou rozdány a Sokolovsko zná vítěze i poražené v komunálních volbách. Volební účast činila 37,32 procenta. Volby netáhly spíše ve větších městech. Příkladem je město Chodov, kam k volebním urnám přišlo jen 26,01 procenta lidí. Druhá nejnižší volební účast byla v Habartově (32,49 %) a v Rovné (33,46 %).
Naopak nejvyšší volební účastí se může pochlubit Šabina s 80,81 procenty, Těšovice (68,45 %) a Dolní Nivy (74,55 %).

Na vesnicích se lidé na kandidátky nehrnuli

Při víkendových komunálních volbách ubyla v řadě obcí konkurence. Dohromady se totiž podařilo dát jen jednu kandidátku. Lidé se jednoduše na vesnicích do komunální politiky nehrnou. Jinde zase panuje klid, a tak zvítězily staré tváře. Vybrat si z jedné kandidátky tak bylo možné hned v osmi obcích, a to v Dasnicích, Bublavě, Tatrovicích, Rovné, v městečku Přebuz, v Nové Vsi, Krajkové nebo v Jindřichovicích.

Svatováclavské vinobraní v Lokti přilákalo o víkendu opět tisíce lidí.
FOTO: Víno, zpěv a dobrá nálada