Jsem nakloněna projektům, které eliminují negativní ekologický dopad pro planetu. Prvním projektem, který podporujeme, je výstavba přehrady Hlubocká Pila, která se nachází ve vojenském újezdu Hradiště," vysvětlila. Potenciální objem nádrže 9,4 milionu m3 bude podle poslankyně významným vodním zdrojem pro zásobování pitnou vodou především v oblasti Žatecka, ale i rozsáhlého území na rozhraní Karlovarského a Ústeckého kraje. „Vodní nádrž, vodní elektrárna a přečerpávající vodní elektrárna by vznikly podle už existujícího vodního díla v Jeseníkách, Dlouhé stráně.

Dokumentaci jsem nechala vypracovat už v roce 2013. Jednala jsem se zástupci Povodí Ohře a informovala jsem veřejnost o možnosti financování," doplnila poslankyně. Peníze se podle ní mohou najít ve státním rozpočtu, který počítá s výstavbou vodních přehrad. „Také ČEZ se zavázal investovat do ekologicky energetických projektů. Dále by se vytvořila řada rybích sádek, kterých je v kraji nedostatek. A pokud by se zapojil do projektu i Karlovarský kraj a jeho obce, zajistí se tím ekonomická soběstačnost," míní poslankyně Wernerová.

A upozorňuje, že přehrada vyřeší současné problémy s nedostatkem vody a při realizaci vznikne řada pracovních příležitostí. „Po dobu přibližně osmi let můžeme dát práci zhruba čtyřem tisícům lidí. Chod nádrže a zprovoznění rybích sádek zajistí v budoucnu dlouhodobě místa pro asi 100 lidí," konstatuje poslankyně. A doufá, že toto ekologické dílo by lákalo i milovníky turismu a regionům by jejich zájem přinesl další nemalé peníze.

Do června roku 2017 by měl vzniknout vládní návrh koncepce ochrany před následky sucha pro území České republiky a podle poslankyně je třeba dobrá synchronizace starostů našich měst a zároveň hejtmanů.