„Za 40 milionů korun bez DPH vznikne rekreačně-oddychový areál s parkovými úpravami a cestami pro pěší, který budou moci využívat obyvatelé obou lokalit," potvrdil plány starosta Chodova Patrik Pizinger.

Radnice už má k dispozici technickou zprávu, podle které se má park radikálně změnit. „Cílem je vytvořit několik procházkových okruhů, kde nebudou chybět masivní lavičky k odpočinku, odpadkové koše a veřejné osvětlení. Sportovně zaměření lidé pak jistě ocení stanoviště s cvičebními prvky, která mají být rozmístěna tak, aby tvořila ucelený fitness okruh," přiblížil mluvčí Chodova Martin Polák.

Město totiž plánuje vrátit lokalitě její bývalou atraktivitu s tím, aby se místo opět stalo cílem vycházek obyvatel. Vyčištění a doplnění o kořenovou čistírnu, jež dlouhodobě zajistí kvalitní vodu, se dočká i tamní rybník. U severozápadního vstupu má pak stát vyhlídka, která umožní vnímat celé prostředí z nadhledu. Součástí plánu je také výstavba altánku a mola u rybníka.

„Úprava lesoparku začne podle všeho v roce 2018, kdy už bude mít projekt za sebou potřebná povolení a bude znám vítěz výběrového řízení na dodavatele prací," doplnil Polák.