Zamrzlé hladiny rybníků a nádrží jsou zatím v nedohlednu, ale koho už svrbí nohy, může se vydat například na veřejné bruslení do karlovarské KV Areny nebo na zimní stadiony v Nejdku, Ostrově, Sokolově, Mariánských Lázních či Chebu. K dispozici jsou i dočasná veřejná kluziště.

„Jezdíváme si zabruslit s kolegy z práce do Ostrova. Během svátků sem ale zamířím s rodinou. Bude čas, takže proč toho nevyužít? Navíc to tu je pro mě i cenově příznivé," uvedl Karlovarák Jindřich Košař.

Návštěvník zaplatí na ostrovském zimáku 30 korun na hodinu a musí si vzít vlastní výbavu. Otevřeno tu ale je každý den od 23. prosince až do 3. ledna, a to každý den minimálně na hodinu.

Pro bruslení je pravidelně zpřístupňován také led v tréninkové hale KV Areny. O vánočním týdnu sem mohou bruslaři zavítat také každý den, ale až od 25. prosince. Plocha je pak přístupna až do 4. ledna. Dospělí si tu za hodinu na ledě zaplatí 40 korun a děti do patnácti let 30 korun. Jako bonus si tu můžete nechat nabrousit brusle.

Nejdecký zimní stadion pak poskytuje své prostory veřejnému bruslení třikrát týdně a stejně jako u ostatních stadionů na Karlovarsku, i tady bude během svátků speciálně upravena otevírací doba. Vstupné tu stojí 50 korun na dvě hodiny.

V Sokolově nabízejí veřejné bruslení na krytém zimním stadionu. Po dnešním bruslení od 15 do 16 hodin následuje třídenní pauza.

Začíná se opět ve středu 23. prosince a poté každý den až do 1. ledna včetně. Vždy jde o hodinu a půl každý den odpoledne. Mění se však časy. Vstupné je dvacetikoruna pro děti a 35 pro dospělého.

Obyvatelé a návštěvníci Chebu si mohou zabruslit přímo na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. V rámci vánočních trhů je zde opět postavené také kluziště. Ve všedních dnech od 9:30 do 14:00 si mohou užít bruslení děti ze škol, čas od 14:00 do 21:00 je pak určený široké veřejnosti. O víkendech si mohou zaskotačit na ledové ploše před Špalíčkem všichni zájemci.

„Podobné veřejné plochy na bruslení mám ráda. Zvláště když tuto kratochvíli umocňuje adventní jarmark," dodala obyvatelka Chebu Adriana.

Šanci má i ten, kdo by si chtěl v Chebu zabruslit na zimním stadionu. Rozvrh hodin pro veřejnost najdou zájemci na webových stránkách Chebských technických služeb, které stadion spravují.

Zimní stadion v Mariánských Lázních pak posiluje otevíračku od 25. do 31. prosince. Dospělí tu zaplatí 40 korun a děti do patnácti let dvacku.

Další, přesnější informace o svátečních otevíracích hodinách naleznou zájemci na internetových stránkách institucí.