„Ve stabilizovaném zdravotním stavu byli 30. prosince propuštěni do domácího ošetřování,“ řekla Gabriela Levorová, mluvčí Fakultní nemocnice Plzeň.

Právě tam byli oba zranění po útoku převezeni a podstoupili tam operace. Dvacetiletý útočník z Aše se pokoušel uprchnout, policie ho ale dopadla po několika hodinách. Vyšetřovatel ho obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu spáchaného s rozmyslem na dvou osobách v úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch.

V případě prokázání viny mu tak hrozí až výjimečný trest odnětí svobody. Mladík už měl problémy se zákonem před třemi lety. Spolu s dalšímu kumpány přepadal benzínové stanice v Aši. Kromě peněz tehdy kradli i cigarety. Tentokrát si objednal historickou zbraň pod falešnou identitou a nasměroval pošťáka na odlehlý konec ulice v Aši. Pak ho napadl sekerou do horní části těla.

Doručovateli se podařilo utéct, mladík tedy zaútočil na jeho spolujezdkyni. Potom sebral zásilku se zbraní z 19. století za několik desítek tisíc korun a utekl.

Policisté pátrali po nebezpečném ozbrojeném útočníkovi.
Mladíkovi za brutální útok sekerou v Aši hrozí doživotí
Policisté pátrali po nebezpečném ozbrojeném útočníkovi.
Násilníka, který posekal dva lidi, policisté v noci vypátrali